Tagsági jogviszony

A szövetségről

Az Európai Harang- és Csengettyűs Szövetség 2016-ban alakult, két meghatározó csengettyűs formáció, a besnyői Szironta Együttes és a miskolci Észak-magyarországi Ütőhangszeres Kultúráért Alapítvány közreműködésével.

A Szövetség célja a Magyarországon és Európában működő csengettyű- és harangegyüttesek és az általuk előadott művek szervezet által létrehozott egységes, egzakt és mindenki számára egyértelmű minősítési rendszerbe sorolása, a minősítési eljárások lefolytatásának előkészítése, lebonyolítása és a már minősített zenekarokkal kapcsolatos monitoring és menedzsment tevékenység.

A Szövetség célja továbbá a hangszert oktató pedagógusok munkájának segítése, amely során hozzájárulhat a hangszer társadalmi megismertetéséhez, az oktatásba való bevezetéséhez.

A Szövetség célul tűzte ki, hogy koordinálja a tagságába jelentkező együtteseket és egyéb formációkat.

A Szövetség céljaként tekinti a hangszerrel kapcsolatos kutatások és fejlesztések bemutatását, ezek segítését, módszertani anyagok összeállítását, publikálását, zenei anyagok létrehozását, feldolgozását.

A Szövetség a tagságába jelentkezettek ernyőszervezeteként érdekképviseleti tevékenységet is ellát, célja, hogy a tagjai naprakész és pontos információkkal rendelkezzenek az együttesekhez kapcsolódó pályázati, jogi információkról, forrásteremtési lehetőségekről.

 

A szövetség adatai

Név: Európai Harang- és Csengettyűegyüttesek Szövetsége

Külföldi elnevezése: European Handbell Committe

Rövid megnevezése: EHC

Cím: 2456 Besnyő, Akácfa utca 9.

Nyilvántartási szám: 07-02-0003002

Telefonszám: +36 25 222 111

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.