Tagsági jogviszony

Bevezető minősítések

Ahhoz, hogy a minősítési rendszer olajozottan működjön szükséges egy bevezető időszak meghatározása. A Szövetség a 2016-os bevezető év tapasztalatai alapján két évvel, 2018-ig meghosszabbította a bevezetési időszakot. Ezen időszak során a minősítést kérő együttesek vezetőivel közösen dolgozzuk ki az érkező javaslatokat, majd véglegesítjük a rendszert a technikai és koncert szinteken is. Jelenleg számos, a minősítési rendszerben megfogalmazott szabályt így nem tud alkalmazni a zsűri, amelyre a csengettyűegyüttesek vezetőinek részvételével zajló szakmai fórumon keressük a megoldást.
Fontos információ, hogy a bevezető időszak alatt szerzett technikai szintű minősítések átmenetileg nem jogosítanak koncert szintű minősítésre!
A Szövetség a bevezető időszak alatt azon dolgozik, hogy létrejöjjön egy olyan szakértői testület, amely a rendszer ismerete és céljainak birtokában jogosult a kották és a csengettyűegyüttesek minősítésére.
A szervezet honlapján minden szükséges tájékoztatást és információt rendelkezésre bocsát az együttesek és vezetőik számára.